Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 21/7/1998 Υπογράφει στους Reds ο Vegard Heggem (vid)

Σαν σήμερα: 21/7/1998 Υπογράφει στους Reds ο Vegard Heggem (vid)

Σαν σήμερα το 1998 υπογράφει στη Liverpool από την Rosenborg, ο Νορβηγός διεθνής πρώην δεξιός αμυντικός των Reds, Vegard Heggem.

Οι Κόκκινοι θα καταβάλουν το ποσό των 3,5 εκ. λιρών στη Νορβηγική ομάδα για να αποκτήσουν τον δεξιό μπακ-χαφ, με σκοπό να καλύψουν τις ανάγκες τους στην πλευρά αυτή.

Ο Heggem ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Rennebu, για να μεταπηδήσει 1 χρόνο αργότερα στην Orkdal, πριν βρεθεί στην Rosenborg στα 20 του χρόνια. Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις με την Πρωταθλήτρια Νορβηγίας, σε συνδυασμό με την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, τράβηξαν την προσοχή των Evans & Houllier, που αποφάσισαν να τον εντάξουν στο δυναμικό των Reds.

Οι δύο πρώτες του χρονιές με τους Κόκκινους ήταν εξαιρετικές! Μάλιστα ήταν βασικό μέλος της ομάδας, συμπληρώνοντας 60 εμφανίσεις με την famous Red shirt, σημειώνοντας 3 γκολ και μοιράζοντας 3 ασίστ.

Τα άσχημα για τον συμπαθέστατο Νορβηγό συνέβησαν στο EURO του 2000, όταν επέστρεψε στο Anfield με σοβαρό τραυματισμό στον ιγνυακό τένοντα, κάτι που του στέρησε την συμμετοχή του στην ομάδα την χρονιά του Cup Tremble (2000/01). Εκείνη την χρονιά συμπλήρωσε μόλις 4 εμφανίσεις και τις επόμενες δύο χρονιές δεν κατάφερε να παίξει ούτε σε ένα παιχνίδι, λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Το καλοκαίρι του 2003 και όταν πλέον έληξε το συμβόλαιο του, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Μία από τις ιδιαίτερες στιγμές του στο Anfield, είναι η στιγμή που τον αντικαθιστά ο Steven Gerrard και κάνει την 1η του επίσημη εμφάνιση με τα Κόκκινα ο μεγάλος Αρχηγός!

Σήμερα ο Vegard Heggem είναι ιδιοκτήτης εταιρίας εμπορίας σολομού, ενώ επίσης χρηματοδοτεί και την AFC Liverpool (μια ανεξάρτητη ποδοσφαιρική ομάδα η οποία ιδρύθηκε και διοικείται από οπαδούς της Liverpool το 2008). Ήταν παρών στις κερκίδες στον Τελικό της Πόλης το 2005, ενώ συχνά τον βλέπουν οι Red fans στο Anfield, για να παρακολουθήσει παιχνίδια της Ομάδας που υποστήριζε από μικρό παιδί!

Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε το ένα από τα τρία γκολ που σημείωσε ο Vegard Heggem με την Κόκκινη φανέλα:

Σαν σήμερα: 21/7/1998 Υπογράφει στους Reds ο Vegard Heggem
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com